Ozvaničene Sony WF-1000XM4 slušalice: Manje su i bolje poništavaju buku

Sony WF-1000XM4 slušalice su ozvaničene, a ono što ih, na prvu, ističe je to da su manje i da bolje poništavaju buku.

Takođe, nasljednik modela WF-1000XM3 će imati bateriju za koju se navodi da može izdržati osam sati reprodukcije sa uključenim ANC-om. Pa iako manje od prethodnika, novi dizajn će bolje pristajati uhu.

Takođe, poboljšan je i kvalitet zvuka. Slušalice imaju Sony V1 čip, koji pruža poboljšano aktivno poništavanje visokih frekvencija i dolazi do 40% nižeg stepena buke u poređenju sa prethodnikom. 

Iz kompanije predstavljaju svoj novi proizvod kao prve TWS slušalice na svijetu koje imaju podršku za Hi-Res zvuk preko LDAC-a, koji prenosi trostruku količinu podataka u poređenju sa tipičnim Bluetooth zvukom. 

Zvuk se reprodukuje sa jedinicama koje su opremljene većim magnetima, kao i boljom membranom koja je fleksibilnija. Nove slušalice takođe podržavaju 360 Reality Audio, što omogućava impresivno audio iskustvo.

Osim toga, postoji i stavka automatskog otkrivanja, te smanjenja vjetra. Imaju podršku za brzo konektovanje na Android i na Windows 10 sistem. 

Posebno se ističe baterija koja može izdržati osam sati reprodukcije sa uključenim ANC-om i do 12 sati sa isključenim.

Kućište, koje može produžiti trajanje baterije do 24 sata sa omogućenim uklanjanjem šuma i 36 sati kada je onemogućeno, podržava i Qi bežično punjenje za koje se navodi da daje 60 minuta reprodukcije sa petominutnim punjenjem.