Ekskluzivno: Đoković-Nadal, direktno na Eurosportu1 i RTRS-u

Vjerovatno najveće rivalstvo modernog tenisa koje čine Srbin Novak Đoković i Španac Rafael Nadal, dobiće svoju novu, 58. po redu epizodu u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

U dosadašnjih 57 duela dva majstora tenisa, Novak je slavio jedan put više – 29:28, s tim što je ta prednost u prethodnom periodu smanjena, jer je Nadal dobio posljednja dva međusobna duela (nedavni u finalu Rima, te posljednji na Rolan Garosu u prošlogodišnjem finalu).

Kao rijetko kada, Novak će u meč, po predviđanjima, ući sa manjim šansama od protivnika, što će on sasvim izvjesno iskoristiti kao motivaciju za dodatnu energiju na terenu u pokušaju da izbori meč za svoju drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali i smanjivanje razlike u broju osvojenih grend-slem titula (20:18 je za Nadala).

Duel Đokovića i Nadala na terenu “Filip Šatrije” na programu je u petak, 11.juna, po procjeni organizatora, ne prije 17.30 časova.

Najprije će od 14.50 časova, u drugom polufinalnom meču snage odmjeriti 6. teniser na ATP listi, Nijemac Aleksander Zverev, i peti na planeti, Grk Stefanos Cicipas.