Evo šta je sve Huawei objavio na novom velikom predstavljanju

Huawei je, na novom velikom predstavljanju, objavio drugu verziju internog Harmony OS-a i najavio brojne novitete.

Harmony postoji već nekoliko godina, ali će nova verzija donijeti nevjerovatan napredak – napajaće telefone, tablete i pametne satove, a ne samo televizore. Lansirao je niz pametnih telefona, satova pokrenutih novim operativnim sistemom, uključujući Mate 40 i Mate X2, WATCH 3 i MatePad Pro.

Na događaju su predstavljene i bežične Bloototh slušalice FreeBuds 4, sa aktivnim uklanjanjem šuma, i dva vrhunska monitora MateView i MateView GT. Kompanija je iskoristila priliku da najavi da će oko 100 drugih uređaja (uključujući pametne telefone i tablete) biti nadograđeno novim operativnim sistemom.

Ovom prilikom su predstavljeni i:

Pametni sat Watch 3 

Potpuno novi pametni sat imaće zakrivljeni stakleni displej i kućište od nerđajućeg čelika od 316L. Ovaj sat dolazi u kompletu sa novom 3D rotirajućom krunicom. Njena funkcija je da prima različite jačine pritiska i pruža povratne informacije na korisnikov odgovor. Serija Watch 3 omogućiće i primanje poziva, slušanje mizike, koristeći isti broj kao pametni telefon.

Tablet MatePad Pro

MatePad Pro imače OLED 12,6-inčni FullView ekran. U pitanju je najveći tablet od svih dostupnih na tržištu. Odlikuje ga oštra i precizna slika, jednaka profesionalnim monitorima. MatePad Pro  ima ultra visoki omjer kontrasta od 1.000.000: 1 i podržava DCI-P3 opseg boja. Uz njega dolazi i druga generacija M-olovke visoke preciznosti i ultra niske latencije, koja precizno razlikuje između 4.096 nivoa sile.