Pregledali smo sedmični program za vas

Trebaju vam dobre televizijske preporuke? Znamo i stoga smo i na početku ove sedmice pregledali sedmični program i evo šta izdvajamo:

Ponedjeljak, B92, Noć pokera u 21.00 (pozicija kanala 030)

Kad u Indijani, u gradu Varšav, postanete detektiv, idete na noć pokera gdje igrate protiv nekih od najboljih policajaca. Tamo vam pričaju priče kako provode dane na poslu – pričaju o svojim uspjesima i neuspjesima. Kad novi detektiv Stan Jeter ode s partije, ščepa ga opaki psihopata i zatvori ga u podrum. Koristeći priče koje je čuo na noći pokera, mora nadmudriti tog psihopatu te tako spasiti i sebe i mladu djevojku koja je zatočena u podrumu s njim. Kako će se spasiti i hoće li uspjeti… pitaćete se do samoga kraja.

Četvrtak, HBO, COVID dnevnici: Njujork u 21.55 (pozicija kanala 350)

Ovaj dokumentarni film prati živote pet mladih filmaša, u dobi od 17 do 21 godine, koji okreću svoje kamere prema sebi kako bi ispričali priče svojih porodica tokom prvog talasa pandemije COVID-19 u Njujorku. Duboko ličan film prikazuje tešku situaciju u kojoj su se zatekli esencijalni radnici i njihovi bližnji tokom prvih dana krize COVID-19 dok pokušavaju preživjeti usred pandemije smrtonosnog virusa u zemlji uzdrmanoj društvenim previranjima.

Petak, FOX, Lokalni vanzemaljac u 13.30 (pozicija kanala 305)

Serija prati vanzemaljca koji je pao na Zemlju te je primoran da uzme identitet doktora u malom gradu kako bi se uklopio u lokalno stanovništvo. Humoristična naučno-fantastična drama je zasnovana na istoimenom Dark Horse stripu “Resident Alien”, usredotočena je na vanzemaljca koji je pao na Zemlju.

Subota, Cinestar TV, Ustav Republike Hrvatske u 17.10 (pozicija kanala 301)

Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri te vjerovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini da zavise jedni od drugih. Mučno i bolno, oni se polako počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi. Film “Ustav Republike Hrvatske” dobio je tridesetak domaćih i inostranih nagrada, među kojima su i one za najbolji film na World Film Festivalu u Montrealu, SEEfestu u Los Angelesu, Raindance Film Festivalu u Londonu, Santa Barbara International Film Festivalu te Nagrada evropske kritike Feodora i četiri Zlatne arene na filmskom festivalu u Puli.

Nedjelja, Superstar TV, Beležnica profesora Miškovića u 20.05 (pozicija kanala 006)

Naizgled dosadan intervju sa starom udovicom etnologa profesora Miškovića pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za mladog radoznalog novinara i glavnog junaka serije – Boška. Nakon što od udovice dobije bilježnicu pokojnog profesora, koja čuva naučno neobjašnjive tajne, Boško, riješen da ih odgonetne, kreće putem koji će ga odvesti do ljudi, mjesta i situacija o kakvima nije mogao ni da sanja. U lavini čudnih događaja, pokušavajući da otkrije istinu i shvati povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, glavni junak i njegovi najbliži dospjeće u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.