Pregledali smo sedmični program za vas

Izdvojili smo neke od sadržaja koje možete pogledati ove sedmice na programima iz m:tel IPTV ponude.

Utorak, Superstar TV, Operacija Valkira u 17.50 (pozicija kanala 006)

Film Operacija Valkira zasnovan je na istinitoj priči o odvažnoj, genijalnoj zavjeri za eliminaciju jednog od najopakijih tirana koje je svijet ikad poznavao. U svijetu u kojem su pravda i čast potkopani, a policijska država nadzire svaki potez, grupa muškaraca skrivenih unutar najviših dometa moći odlučuje da krene u akciju. Pukovnik Claus von Stauffenberg odani je oficir koji se nada da će neko pronaći način da zaustavi Hitlera prije nego što Evropa i Njemačka budu uništene. Budući da vrijeme ističe, sam kreće u akciju i pridružuje se njemačkom otporu. Naoružani lukavom strategijom da iskoriste Hitlerov vlastiti plan za hitne slučajeve poznat kao Operacija Valkira, pripadnici otpora planiraju atentat na diktatora i rušenje nacističke vlade iznutra.

Srijeda, DOX TV, Spasavanje ajkula u 21.50 (pozicija kanala 405)

Pratimo Oušn Remzi, konzervacionistkinju poznatu po plivanju sa velikim bijelim ajkulama, dok obilazi planetu podižući svijest javnosti o smanjivanju populacije ajkula i uticaju prekomjernog lova na prirodu. Oušn Remzi svoju povezanost sa ajkulama objašnjava decenijskim istraživanjem, ali mnogi su ubijeđeni da iza toga leži još nešto. Mediji su je nazvali “Šaptačica ajkulama”. Boreći se protiv nadilazećeg istrebljenja, Oušn i njen tim morskih biologa 12 mjeseci putuju svijetom, vršeći istraživanja i šireći svoje konzervacionističke napore.

Četvrtak, 24 Kitchen, Okus Italije: Lucca u 16.00 (pozicija kanala 505)

Domaćica i kuvarica Nisha Katona kreće u potragu kroz regije Italije kako bi otkrila skrivene kulinarske dragulje. Ova kuvarsko-putopisna serija pokazaće Italiju kakvu mnogi nisu vidjeli, te jela koja su više od jednostavne pice i tjestenine.

Petak, National Geographic, Vrhunski superauto: Pagani Huayra Roadster u 11.05 (pozicija kanala 401)

Današnji vrhunski superautomobili su nevjerovatna kombinacija umjetnosti i nauke. Super Car Build otkriva kako se proizvode i odlazi iza kulisa nekih od najlegendarnijih marki kako bi otkrio skrivene inženjerske tajne i ključ uspjeha. Mašina koja pobjeđuje osnovne zakone fizike – Pagani Huayra Roadster.

Subota, Minimax, Američka priča 2: Miš na Divljem Zapadu u 13.05 (pozicija kanala 204)

U animiranom nastavku Američke priče Fievel Mousekewitz vozom odlazi na zapad nakon neuspješnog pohoda na Njujork. Na to ga dodatno potiče lukavi mačak Cat R. Waul, koji ga uvjerava da se miševi i mačke na zapadu izvrsno slažu. Kad već krene na put, Fievel saznaje da mačak zapravo planira napraviti mišju pitu od sitnih glodara. Sada mora dati sve od sebe ne bi li sve upozorio. U tome mu pomažu dvije srdačne mačke, uključujući njegovog starog prijatelja Tigera.