“5 ZA” aplikaciju za upravljanje klima uređajima

Većina ljudi smatra da je za upravljanje klimom preko mobilnog telefona neophodno da kupe nov klima uređaj, kao i da za to izdvoje veću sumu novca.

Ipak, danas je ova opcija gotovo svima dostupna i potrebno je samo da imate uređaj sa oznakom Wifi funkcija.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da na svom telefonu instalirate aplikaciju koja će biti veza sa rashlađivačem vašeg doma, gdje god da se nalazite.

Klima uređaji povezani sa WiFi mogu vam mnogo olakšati život, jer vam omogućavaju da rashladite svoj dom na putu do kuće, provjeravate toplotu u bilo kom momentu, kao i da kontrolišete temperaturu noću.

Kontrola temparatue pomoću klime i kada ste van kuće

Potpuna kontrola je najveća prednost koju klima uređaji povezani sa WiFi-om mogu pružiti korisnicima. To znači da u bilo kom momentu možete da provjerite kolika je trenutna visina temperature u vašem domu. Takođe, sa aplikacijom vam se ne može desiti da zaboravite da isključite klimu po izlasku iz kuće, pa ćete tako izbjeći prekomjerno trošenje struje i izlivanje vode iz cijevi uređaja.

Rashlađena soba po povratku sa posla

Pomoću aplikacije na pametnom telefonu i klima uređaja povezanih sa WiFi mrežom možete unaprijed ohladiti vaš dom dok ste još uvijek na radnom mjestu ili u kancelariji. Dok stignete kući, soba je već prethodno osvježena prema željenim komandama na daljinu, pa na miru možete da se opustite na prijatnoj temperaturi.

Pomoć ukućanima pri rukovanju klimom

Svi znamo da je djeci i starijima otežano korišćenje napredne tehnologije, kakva je upravo pametna klima. Iz tog razoga, mobilna aplikacija za kontrolu klime će vam i dok ste na poslu omogućiti da ne brinete o onima koje ste ostavili kod kuće. Na taj način ukućani mogu da uživaju u svježim i rashlađenim prostorijama, čak i kada vi niste sa njima.

Hlađenje noću

Upravljanje klimom preko pametnih telefona nudi funkciju koja odgovara vašem režimu spavanja. Naime, pametna klima-funkcija ili režim spavanja pruža vam maksimalan komfor dok spavate. Pored toga, možete da podesite svoj klima uređaj da povisi temperaturu u sobi nekoliko minuta prije vremena buđenja. Neke klime imaju i specifičan dizajn koji omogućuje hladnom vazduhu da prolazi kroz mikro otvore, što pomaže pri stvaranju laganijeg protoka vazduha koji dolazi iz klima uređaja.

Ušteda struje

Klima uređaj može da potroši zaista mnogo struje, posebno ako se redovno koristi. Zato vam korišćenje pametne kontrole klima uređaja može pomoći da uštedite na računu za električnu energiju. Jednostavne stvari poput neizmjeničnog uključivanja i isključivanja struje dok niste kod kuće i pravljenja malih promjena temperature mogu imati veliki uticaj. Svakako ne zaboravite da vam prilikom kupovine klima uređaja jedna od glavnih stavki bude produžena garancija, jer su uređaji za hlađenje vazduha tokom vrelih ljetnjih dana neprestalno uključeni i postoji opasnost od pregrijavanja ili kvara.